Menorca comptarà amb equip en el triatló femení

ImatgePer primera vegada en els Island Games, Menorca comptarà amb equip femení en la prova de triatló. L'organització de IGA Menorca ha decidit atorgar una plaça per a cadascuna a les dues esportistes que van acabar la fase de classificació empatades, María Fiol i Gemma Marquès. Les dues triatletas competiran a nivell individual al costat d'Olga Pons, qui es va imposar en la fase de classificació, i també ho faran per equips, ja que el mínim per a això són tres esportistes.

El triatló va arribar als Island Games en l'edició de Bermudes 2013, on Menorca va comptar amb la participació de Juli Martí i Paco Arnau. A Jersey 2015, els triatletas van ser Paco Arnau, Nacho Allès i Nuria Sbert, mentre que en Gotland 2017 la delegació va estar formada per Arnau, de nou, Nil Riudavets, qui va aconseguir la medalla de plata, Olga Pons, qui va acabar quarta, i Isa Silvela.

De cara a Gibraltar, els representants masculins seran Xavier Vilallonga i Miquel Torres, a més de Pons, Fiol i Marquès. Faltarà per conèixer quin esportista cobreix la plaça de valors.

“UNA OPORTUNITAT”
Les dues esportistes es mostren molt sorpreses i agraïdes de la decisió presa per IGA Menorca ja que en ser un empat s'esperaven que la decissió fos en favor d'una o d'una altra. “Estic molt il•lusionada, m'he planificat al màxim aquest hivern per fer-ho tan bé com sigui possible, encara que no és fàcil entre classes de la Universitat i els entrenaments, però vaig a fer tot el possible”, comenta Gemma Marquès.

Per la seva banda, María Fiol admet que no s'esperava “arribar a representar a Menorca en IGA i menys en triatló, però després d'acabar la Trail Menorca vaig començar a anar amb bicicleta i a apuntar-me als triatlons per descansar una mica les cames mantenint la motivació per seguir entrenant i em vaig apuntar a IGA”.

La corredora admet que Gibraltar 2019 “és una oportunitat que no sé si es repetirà en la vida i per això vaig a aprofitar-la al màxim, ho penso donar tot en cada entreno, de fet, en cada pedalada de bicicleta que dono en els entrenos em recordo que vaig a representar a Menorca”. Marquès, explica que ha parlat amb “amics que han estat en els Island Games i diuen que és una experiència que recomanen viure i que segur m'acompanyarà tota la vida”

Les dues tenen clar que aquesta oportunitat les ha obligat a modificar les rutines que tenien previstes per a aquest hivern: “Quan vaig rebre la notificació em van caure les llàgrimes, em vaig emocionar molt i vaig prendre la decisió, aquest any, de deixar a un costat el trail running per enfocar-me solament en el triatló ja que és una gran responsabilitat representar a la Illa i hi ha pressió però és una pressió molt guay”, conclou Fiol.

 
 
 
Patrocinadors
 
 
Island Games Menorca
Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5
07703 - Maó (Menorca)
Tel. general +34 971 35 60 50
Tel. esports +34 971 36 08 49
E-mail: info@igamenorca.es
Vols estar al dia sobre els IGAs? Subscriu-te amb el teu correu electrònic i et remetrem informació periòdica sobre tot el que es mou al voltant dels Island Games
Subscriu-te