IGA concedeix set places per a Gibraltar a esportistes menorquins que resideixen fos

ImatgeL'expedició de IGA Menorca per a Gibraltar 2019 tindrà, de nou, un esportista olímpic. Serà el cas del ciclista Albert Torres, qui prendrà part dels jocs gràcies a les places que s'han creat aquest bienni per a esportistes que resideixin fora de Menorca, que segueixin practicant el seu esport a nivell competitiu i que ho hagin sol•licitat. D'aquesta manera, el comitè executiu de IGA Menorca ha decidit concedir set places als set esportistes que l'han sol•licitat dins del programa ‘Menorquins pel món’.

Els menorquins que resideixen fora de la Illa i representaran a Menorca en els jocs seran, a més de Torres, els germans Eric i Albert Navarro, qui van guanyar l'or en dobles en Gotland 2017, la ciclista Nuria Bosch, que va aconseguir dos bronzes en Gotalnd 2017, l'atleta Marina Bagur i els germans tennistes Alex i Óscar Mesquida, els qui debutaran en els jocs.

Aquestes set places se sumen a les 113 que ja formaven l'expedició menorquina que té previst viatjar al penyal britànic. Aquestes 120 places, entre les quals hi ha esportistes, tècnics, delegats i personal de IGA Menorca, es podran veure incrementades en el cas que algun dels esports opti per comprar alguna plaça extra.

“És una oportunitat i una responsabilitat”
Els propis esportistes es mostren molt satisfets de la mesura presa per IGA Menorca. “A Menorca tenim el hándicap que molts joves hem de marxar a estudiar fora i perdem la possibilitat de participar en els Jocs, com és el meu cas”, opina Nuria Bosch, qui es troba a Barcelona estudiant i ha trobat en aquesta plaça “la motivació per seguir entrenant a màxim”. En Gotland va aconseguir dos bronzes en BTT i aquest any passarà a carretera.

Un altre que es mostra il•lusionat i que també competirà en les carreteres de Gibraltar serà el ciclista olímpic Albert Torres. “Em vaig quedar amb mal sabor de boca a Bermudes per la caiguda que em va impedir competir, però em feia molta il•lusió tornar a viure el gran ambient que va haver-hi i veig molt important que s'obri la possibilitat de competir als esportistes d'alt nivell que potser per calendari no tenim tan fàcil el poder desplaçar-nos a Menorca per a la fase de classificació”, apunta l'esportista que actualment resideix a Mallorca i que recolza “que la competició s'obri al major nombre de persones possibles perquè tothom la conegui”.

Una altra esportista que resideix fora i que debutarà en els jocs serà l'atleta Marina Bagur, qui actualment està estudiant a Barcelona i que veurà complerta una il•lusió. “Des de Rodas 2007 he volgut participar en uns Island Games però per calendari competitiu no ha pogut ser i ara ho podré viure per fi”, apunta la ferrerienca. “Per calendari, en l'època de Gibraltar serà el meu millor moment de forma, les sensacions aquesta temporada estan sent molt bones i espero acabar el més alt possible”.

Per la seva banda, Albert Navarro ja porta sis jocs seguits competint i, des de Dinamarca on resideix per treball, admet estar molt content amb aquesta plaça que s'ha obert. “És una gran oportunitat, una responsabilitat i senyal del bon treball que s'està fent des de IGA Menorca”, apunta, a més d'assegurar que “els IGA són la meva competició preferida, la motivació que tinc no és comparable a la de la resta de l'any”.

L'esportista no dubte, “el meu objectiu a Gibraltar és guanyar 2 ors, l'individual amb el qual somio des de 2008 i revalidar el de dobles que vaig guanyar amb el meu germà Eric en Gotland”.

En aquest sentit, Alex Mesquida, un altre dels participants que comptarà amb una plaça d'aquest tipus explica que se sent “molt content per poder representar a Menorca i més si puc jugar amb el meu germà”, el també tennista Óscar Mesquida. “Ens anem a deixar la pell en la pista per tornar amb alguna medalla d'or”, apunta el jugador que fa 5 anys que resideix a Estats Units.

Óscar, per la seva banda, matisa que “és un orgull representar a la teva illa i més quan no pots passar tant temps en ella com t'agradaria i competeixes a nivell internacional”. En aquest sentit, Mesquida creu que viurà “una experiència inoblidable a Gibraltar, tant de bo arribin molts èxits per a l'expedició menorquina i que puguem deixar el nom de Menorca el més amunt possible”.

 
 
 
 
 
 
Patrocinadors
 
 
Island Games Menorca
Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5
07703 - Maó (Menorca)
Tel. general +34 971 35 60 50
Tel. esports +34 971 36 08 49
E-mail: info@igamenorca.es
Vols estar al dia sobre els IGAs? Subscriu-te amb el teu correu electrònic i et remetrem informació periòdica sobre tot el que es mou al voltant dels Island Games
Subscriu-te