Creix el nombre d'aspirants a les places de valors per viatjar a Gibraltar

ImatgeEl projecte IGA Menorca segueix creixent amb vista als jocs que es disputaran a Gibraltar del dia 6 al 12 de juliol de 2019. L'interès per prendre part en la competició va més enllà de la participació en la fase de classificació i ha propiciat que s'incrementin el nombre de sol•licituds per a les places de valors passant de 54 en Gotland 2017 a 72 per al viatge a Gibraltar. A més, IGA Menorca ha obert una altra via competir en els jocs pels i les esportistes que resideixin fos de Menorca, amb la creació de cinc places sota el nom de ‘Menorquins pel món’.

Un dels objectius de IGA Menorca és obrir l'experiència dels jocs a quants més esportistes sigui possible. Per això ja en 2016 es va dissenyar la ‘Plaça de valors’, una possibilitat que s'obria als participants de la fase de classificació que no havien aconseguit plaça. Existeix una plaça per a cada esport, a excepció de bàsquet en el qual hi ha una per a l'equip masculí i una altra per al femení.

Un total de 72 persones s'han presentat i hauran de complir una sèrie de criteris entre els quals hi ha participar en el màxim nombre de proves classificatòries, superar-se a si mateix en cadascuna de les proves, ajudar en la promoció del projecte IGA Menorca, usar la polsera IGA Menorca, aconseguir patrocinadors o implicar a alguna persona perquè s'una al projecte de voluntariat. La xifra suposa un increment del 39 per cent ja que en l'anterior bienni van ser 54 els aspirants.

Bàdminton és l'esport més implicat amb 33 aspirants, seguit de natació amb 13; vóley platja amb 6; tennis amb 5; triatló i ciclisme amb 3; judo, tir, bàsquet i tennis taula, amb 2 i atletisme, amb 1.

IGA fora de Menorca
Una de les novetats per a aquest bienni és l'engegada de cinc places sota el nom ‘Menorquins pel món’, una possibilitat que s'obre a esportistes menorquins que estiguin actualment competint i que visquin fos de Menorca, per la qual cosa no han pogut participar en les seves respectives fases de classificació.

En aquesta primera convocatòria, les persones que s'han interessat han estat 7, els jugadors de bàdminton i medallistes d'or en Gotland 2017, Eric i Albert Navarro Menges, l'atleta Marina Begur, els tennistes Óscar i Álex Mesquida, i els ciclistes Albert Torres i Nuria Bosch, qui va aconseguir dues medalles de bronze en Gotland 2017, encara que fins al moment 3 han formalitzat la seva inscripció.

Les bases i els criteris tant de la plaça de Valors com de la de ‘Menorquins pel món’ estan penjades a la pàgina www.igamenorca.es.

 
Patrocinadors
 
 
Island Games Menorca
Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5
07703 - Maó (Menorca)
Tel. general +34 971 35 60 50
Tel. esports +34 971 36 08 49
E-mail: info@igamenorca.es
Vols estar al dia sobre els IGAs? Subscriu-te amb el teu correu electrònic i et remetrem informació periòdica sobre tot el que es mou al voltant dels Island Games
Subscriu-te